Svensklärarinna: Ditt arbete är mycket uppskattat

”Hej!
Jag undervisar svenska som andraspråk på en högstadieskola. Många av mina elever har en arabisk bakgrund och har stora svårigheter att veta vad en mening är och hur man vet var en mening börjar resp. slutar. Jag har använt lite av ditt material för beskrivning av olika meningar och även satsdelar.. men förklaringarna är alldeles för svåra. Jag har försökt att förenkla dem men det jag egentligen letar efter är övningar där eleverna måste identifiera meningar och/eller bygga ihop meningar av ett visst antal ord. Vi har en sådan övningsprogram för engelska och tyska men finns det något för svenskan? Ditt arbete är mycket uppskattat och ger bra svar på svåra frågor.. även om det är aningen för svårt att förstå för någon som inte är ”grammatikvan” Har du någon idé?
Tacksamma hälsningar, Ilse Ramstedt Bolesch, Åvestadalskolan, Krylbo”